Danske bilmærker

Dansk produceret bil

Når man tænker på danske bilmærker/historie vil nok ikke tænkte, at vi produceret/udviklet mange bilmærker, men der er flere biler at man ligner regner med, der er dansk afstamning. I dette indlæg, vil jeg komme ind på nogle af de biler Danmark har produceret og hvad for nogen der findes i dag. Den første bil, der kommer på tankerne hos de fleste, vil være ellerten, som kom i 80erne, men den danske bilhistorien startede allerede i 1928. Her stiftede Jørgen Skafte Rasmussen DKW, det står for dampf kraft wagen, som på dansk betyder damp kraft bil. Planen var nemlig at, de skulle have damp motor, dette mærke blev senere lagt sammen med 3 andre tyske mærke som blev til auto union og dette mærke blev senere til Audi.

Danske bilmærker

Leave a Reply

Your email address will not be published.