Elbiler

Nissan elbil

Nissan elbil

Det er sket meget med markedet for elbiler siden Nissan kom med deres Leaf i 2011, som var første elbil der var til at betale. Rækkevidden var meget begrænset lidt under 200km. Året efter i 2012 kom Tesla med deres model S. Dette var første elbil som havde en rækkevidde som gjorde den fungerer i dagligdagen og designet, var ikke nogen på alle elbiler på det tidspunkt der skreg se mig jeg er en elbil. Selvom bilen var den dyrere klasse med en pris i Danmark på omkring 800.000, blev bilen hurtigt den mest solgte elbil på verdens plan. Der gik 5 år mere før der kom en elbil på markedet i mellemklassen som, kunne fungere i dagligdagen som en alm ICE-bil. Tesla lancerede deres model 3, med priser fra 300.700 og en rækkevidde på 400-600 km. Folk stod i kø udenfor foran Tesla butikker, for at bestille bilen, det lignede det man ser når Apple lancerer en ny iPhone. Aldrig før var set noget lignede når det gælder en bil. Billederne viste tydeligt at Tesla havde fat i noget her. Tesla aktiekurs er steget med flere 1000% siden 2013 og de er mere værd end mange af dem mainstreamproducenterne til sammen. Siden lanceringen af Model 3 har Tesla domineret markedet for elbiler.

Vil du vide mere om hvordan markedet ser ud i dag, kan du læse mit indlæg om dette her

Nissan elbil

Leave a Reply

Your email address will not be published.