elbiler 2021

Elbiler 2021

Elbilsmarkedet 2021

Elbiler 2021 er begyndt komme fart på markedet, men vi starter lige med at kigge på 2020 hvor markedet for alvor kickstartede. Vi skal helt frem til 2020 før de store bilfabrikker begynder at udkomme med modeller der kan matche Tesla.

Grundet planlagte afgiftsændringer der vil gøre mange elbiler betydeligt dyrere blev 2020 et rekordår for salget af elbiler i Danmark der blev solgt 14200 elbiler i 2020, det var næsten en fordobling af salget i forhold til året inden. De planlagte afgiftsstigninger blev efter politisk pres droppet. ‘

Elbiler 2021 er der virkelig blev fart på udgivelse af nye modeller. Særligt Volkswagen gruppen, som består af blandet VW, Skoda, Porsche og Audi er udkommet med nye modeller. VW har med deres ID-serie, som på nærværende tidspunkt består af id3 og id4 kommer op ved siden af Tesla når der gælder det samlede salg af elbiler. Audi kom med deres Etron modeller, hvor særligt deres Q4 Etron har taget et godt indtog på markedet.

De lave afgifter på elbiler betyder, at el varianten kommer med en kæmpe besparelse i forhold til en fossil udgave af samme kaliber. I luksusklassen har Porsche lanceret deres Tycan, som den første reale konkurrent til Tesla model S. Mercedes er også kommet med på vognen, de lancerede først deres suv EQC og senere hen EQA som direkte konkurrent til Audis Q4.

Vil vide mere om hvordan man markdet startede, kan du fordel læse mit ellæg om hvordan Nissans elbil kickstartede markedet

Elbiler 2021
Elbiler 2021
Fordeling af elbiler på landsplan

Leave a Reply

Your email address will not be published.